DENİZLİ / PAMUKKALE - Ahmet Çalışkan Anaokulu

Nis

Bugün, Türk Milleti'nin egemenliğini ilân ettiği, demokrasinin ve özgürlüğün temelinin atıldığı büyük bir gün.Yarının teminatı olan çocuklarımıza yarının gözüyle bakalım ki yarınlarımız aydınlık olsun 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız Kutlu Olsun…

Türk milletinin geleceği, bugünkü çocuklarının doğru görüşü ve yorulmak bilmeyen çalışma azmi ile büyük ve parlak olacaktır." (Mustafa Kemal Atatürk)

Mrt

Çanakkale, Türk ulusunun bağımsızlık ve hürriyet söz konusu olduğunda ne denli kararlı ve kahraman olduğunu sonsuza dek anımsatacak bir "anıtcephe" dir. Bu kutlu zaferin yıl dönümünde zaferin verdiği gururla kahramanlık destanını tarihe altın harflerle kazıyan tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.

Mrt

Bağımsızlığımızın sembolü olan İstiklâl Marşımızın Kabulünün 103. Yılı kutlu olsun.

Mrt

Velilerimize Anne Baba Tutumları İle İlgili Anne Babalık Sanatı Konulu Seminer Okulumuz Rehber Öğretmeni Rabia BAŞAR tarafından verildi.

Mrt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi  kültürel mirasımız etkinliği kapsamında  eğitimci Halide CEYLANOĞLU’nu okulumuzda ağırladık. Öğrencilerimize kültürel mirasımız Özay Gönlüm ve Yaren’ini tanıtmamıza vesile olan Halide CEYLANOĞLU öğretmenimize teşekkür ediyoruz.

Mrt

5/F sınıfı olarak aile katılım etkinliği çerçevesinde Tarım İl Müdürlüğüne yapılan gezimiz.Bu geziye vesile olan velimiz Betül Ilgaz hanıma,bizleri orada ağırlayan koordinasyon ve tarımsal veriler şube müdürü Levent Döndüoğlu ‘na ,bizlere hediye ettikleri fidanlarla onurlandıran Tarım İl Müdürü Şakir Çınar ‘a, bizlere destek olan Tarım İl Müdürlüğü personeline çok teşekkür ederiz

Tuz fabrikasında nemi yapıyoruz;

Merak ettiğimiz sorunun cevabını arıyoruz.

Horoz Tuz Fabrikasına misafir perverlikleri için çok teşekkür ederiz.

Mrt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Kapsamında kültürümüzün bir parçası olan Karagöz ve Hacivat Gölge Oyunu çocuklarımızla buluştu.

Mrt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında öğretmen/yazar Kadriye ÇELEN’i ve kitabı “Meraklı Kertenkele Pekmez’in Teknoloji Bağımlılığı” kitabını öğrencilerimizle buluşturduk. Kadriye ÇELEN öğretmenimize çok teşekkür ediyoruz.

Mrt

Yüz yüze 100 Oyun Projesi kapsamında kuş kafeste oyunu oynadık.

Ara

Okulumuz, bir “Atatürk’e Vefa Valizi” okuludur.

Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde verilen kurtuluş mücadelesine olan minnetimizi göstermek üzere, Türk Milli Eğitim kanun, yasa, yönetmelik ve eğitim programlarında yer alan Atatürk ile ilgili etkinliklerle 3-17 yaş arası öğrenciler arasında birlik ve beraberliği sağlamak ve farkındalık yaratmak amacıyla uyguladığımız bu projede; öğrencilerimiz ile birlikte ortaya çıkarttığımız eserlerde “Atatürk ve Atatürk sevgisi” konusunu ön plana çıkararak; 3-17 yaş arası öğrencilerin Atatürk İlke ve İnkılapları ile milli ve manevi değerlerine bağlı, öğrencilerin gelişim düzeylerine uygun ve güzel sanatlara ilgi duymalarını sağlayan sosyal, kültürel ve sanatsal becerilerle donatılmasını sağlamaktayız.

Ara

Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin tarafından başlatılan; Dilimizin Zenginlikleri Projesi; okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

Bu sayede öğrencilerimiz dilimizin seçkin ve özgün eserlerini tanıyacak, eserlerimizde geçen sözcüklerin derinliklerini (çeşitli anlamlarını) öğrenecek; milletimizin kültürünü, birikimini, düşünce dünyasını ve hayat tarzını söz varlığımızın içinde yeniden keşfedecektir.

Ara

Öğretmenler!... Cumhuriyet, fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek seciyeli muhafızlar ister. Yeni nesli bu nitelik ve kabiliyette yetiştirmek sizin elinizdedir. (M.Kemal Atatürk) Öğretmenler günümüz kutlu olsun.

Kas

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin temelini atan, büyük mimar bize azmi, cesareti ve onuru öğreten bu gün sahip olduğumuz herşeyin yolunu açan,çağdaşlığın sembolü Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 85. yılnda saygıyla, özlemle minnetle anıyoruz.