Eko Okul Çalışmaları

Eko okul ile ilgili çalışmalarımız devam etmektedir.

Atık ve çöp nedir?  Bu soruyu kimimiz karıştırmakta ve yanlış cevaplar vermektedir. Yaşamımız içerisinde herkesin bilinçli olarak çöpleri çöp kutusuna, atıkları atık kutusuna atması gerekmektedir. Görevli kişilerde atıkları uygun yöntemlerle uygun yerlere göderirler.

Mümkün olduğu kadar yeniden kullanın. Tek kulanımlık yerine uzun ömürlü olanları bez torba, şarj edilebilir pileri tercih edin.Ambalajdan,içerindeki ürün tüketildiğinde başka şeyler,cam kavanoz elde edin. Kat kat paketlenmiş ürünler yerine daha az ambalaj kulanılmış ürünleri tercih edin.

Geri dönüşümde, ekonomiye hammadde sağlamış olur. Doğal kaynakların tüketimi azaltılmış olur.Çöp depolama alanlarında yer tasarrufa yapılmış olur. Atıkların doğaya atılmayarak çevremizde yaratmaması ve diğer canlıların da yaşamlarını tehlikeye atması önlenir. Enerji tasarrufu sağlamamıza yardımcı olur. Ve en önemlisi çevre kirliğinin önlenmesini sağlar.

Şimdiye kadar yaptığımız çalışmalar, çöplerin toplanması, pillerin toplanması, ağaç dikimi, su çalışmaları ve daha neler.

Şimdi sizlere çevre ile ilgili yaptığımız pazı fotoğrafları paylaşmak istiyorum.